Terug naar boven
 

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

Plastic, een zeer nuttig product. Het zorgt er onder andere voor dat we onze producten langer vers kunnen houden of dat deze gemakkelijk vervoerd kunnen worden. We zouden het echter niet in onze soep gooien, maar desondanks doen we dit wel in onze oceanen. Toch een soort soep voor alles wat daar leeft, als je het mij vraagt.

Wat feiten over plastic:

  • Vanaf het jaar 2000 tot nu, produceerden we meer dan de helft van al het plastic dat ooit gemaakt werd
  • Natuurlijk gebruiken we ook plastic artikelen voor langere tijd, maar toch wordt ongeveer 40% van alle plastic producten binnen een maand weggegooid
  • Zo’n 5 miljard ton, meer dan de helft van de 9,2 miljard ton die tot nu toe is geproduceerd, is als afval op een vuilnisbelt gestort of in het milieu beland. Jaarlijks belandt tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic in onze Oceanen.
  • Ook kleding en cosmetica bevat plastic, zogenaamde microplastics. Deze komen via de wasmachine of ander gebruik terecht in de natuur en in ons eigen systeem. Zo consumeren ook wij toch indirect plastic. Deze en andere vormen van microplastics, zijn de grootste vervuilers in ons ecosysteem.
  • Slechts 0,5% van al het plastic in de Plastic Soup drijft naar de oppervlakte. De rest ligt dus dieper of zelfs op de bodem. Dit zijn met name de eerder genoemde microplastics.

Bron: https://www.plasticsoupfoundation.org/

 

Mij gaat dit alles als enorme dieren- en natuurliefhebber enorm aan het hart.

En deze Plastic Walvis ontstond dan ook haast als vanzelf.

 

Voor elke verkochte print, doneert Wildgardens €1,- aan The Plastic Soup Foundation. Een mooi doel, dat zich verbindt aan allerlei projecten om bewustwording over ons plastic verbruik en de gezondheidseffecten ervan kenbaar te maken. Tevens zetten zij zich in voor de ontwikkeling van alternatieven voor plastic en coördineren zij jaarlijks de grootste wereldwijde opruimactie World Cleanup Day, waar Wildgardens dit jaar ook aan heeft meegedaan.

Dus neem vooral eens een kijkje op https://www.plasticsoupfoundation.org/wat-jij-kunt-doen/ en laten we allemaal letten op onze plastic consumptie, want anders is een plastic walvis alles wat we nog hebben.